#énidőm

Kedves naplóm…

Megosztás

„Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy megmondjuk, felvállaljuk, ami belül van. Legtöbbször inkább azt mutatjuk, amire a másik/mások vágynak, amit elvárnak tőlünk. Sőt egy idő után elkezdünk arra vágyni, és azt hisszük, hogy a másik vágya a mi vágyunk is. Ez vegytiszta őrület, hiszen még egy egysejtű organizmus is jobban tudja, hogy mit akar: a fényt keresi, mert tudja, neki arra van szüksége. Az ember számára vajon miért olyan nehéz felvállalni, ami neki jó, ami az ő saját vágya?”/Feldmár András/

Általában könnyebbnek tűnik az árral sodródni, mint kiállni a saját véleményünk mellett, pedig az önálló vélemény felvállalása és a belső értékrendünk felvonultatása kifejezetten pozitív pszichológiai élményt jelent és az egészségünkre is jó hatással van.

A mérések során kiderült, hogy azok, akik behódoltak a többségnek, és nem álltak ki a saját véleményük mellett, ugyanolyan állapotba kerültek, mintha valamilyen fenyegetettségnek lennének kitéve, míg azok, akik felvállalták nézetüket a többiekével szemben, mindezt inkább kihívásként élték meg, ami erőt adott számukra és fellelkesültek tőle.


Erősítsd meg szíved, és azzal a tudattal lépj az újesztendőbe, hogy csodálatos évnek nézel elébe. Nem csak az eszeddel, hanem ösztönösen is hinned kell abban, hogy ez bekövetkezik.

Adj hálát az elmúlt év minden pillanatáért, de ne merülj el a részletekben, csak repülj tovább a képzelet szárnyán a jövőbe.

Nem élhetsz egyedül csak kenyérrel. Gyere hozzám, hogy lelki táplálékot és éltető erőt kaphass.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

.
.