Szeretem

A boldog család titka

Megosztás

Azt hiszem minden ember arra vágyik, hogy boldog családi élete legyen. A párválasztás, házasságkötés idején reményekkel és közös álmokkal vágunk neki a családi életnek. Ahogy telnek-múlnak az évek hamar rádöbbenünk, hogy nem is olyan kis fába vágtuk a fejszénket. Egy harmonikus, boldog család kialakítása szinte az élet egyik legnehezebb, legbonyolultabb, ugyanakkor a legszebb feladata is egyben.

13 titok, ami recept lehet a boldogsághoz:

  1. Mindig legyen idő egy ölelésre. Az ölelésből soha nem elég! Fontos, hogy a család valamennyi időt az ágyban összebújva, olvasással, beszélgetéssel vagy játékkal töltsön. Ez a fajta pozitív érintés a gyerekeknek szeretetet és biztonságérzetet ad, a szülőknek pedig remek mulatság!
  2. A közös éneklés összetart. A muzsika hangjából ismert von Trapp család is tanúsítja, hogy a közös éneklés fantasztikusan szoros köteléket alkothat. Találjanak ki saját szöveget a kedvenc dallamaikra, és táncolják körbe a gyerekekkel a nappalit! Sőt, akár használhatják a zenét rendrakásra motiváló erőként is.
  3. A játéknak is megvan a helye. Nem baj, ha a gyerekeket gyakran buzdítja a házi feladatok vagy az iskolán kívüli tevékenységek elvégzésére, de ha túlságosan ezekre helyezi a hangsúlyt, az feszültséget és szorongást kelthet. Teremtsen lehetőséget olyan dolgokra is, melyeknek nincs különösebb céljuk, pusztán az, hogy a család tagjai vidáman töltsék együtt az időt. Például játsszanak társasjátékokkal, tervezzenek meglepetésbulit, tegyenek hosszú sétákat, fedezzenek fel egy barlangot, kertészkedjenek vagy főzzenek.

Pages: 1 2 3 4

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

.
.