Szeretem

Kiskedvencek vs. szobanövények

Megosztás

Bár a szobanövények lakásunk ékei lehetnek (ha odafigyeléssel gondozzuk őket), de sajnos vannak növények, melyek veszély – forrást jelentenek kiskedvenceink életében.

Sajnos a növények nem csak akkor lehetnek veszélyesek, ha kisgyermek van otthonunkban, hanem a család kiskedvencei is veszélyben lehetnek, ha nem bírnak magukkal, és játék gyanánt megkóstolják otthonunk díszeit. A gazdik nagyon tudják, hogy a játékos kutyusok, és cicák milyen ramazurit tudnak csinálni pár perc alatt, amíg a gazdi más elfoglaltsággal tölti idejét. A növények egyes részeinek rágcsálása nem csak azért történhet meg egy váratlan pillanatban, mert finom, hanem alapvető kutya – cica szokás, hogy mindent megrágcsálnak, ami felkelti érdeklődésüket.

9 súlyosan mérgező szobanövényt mutatunk most be, amelyről nem is gondoltad volna, hogy óvatosságra int.


Szobai ciklámen: Ugyan levele és virágzata csak enyhén mérgező, de gumójának lenyelése sajnos súlyos mérgezést okoz. Emésztőszervi fájdalom, allergiás tünetek, görcsrohamok jelentkezhetnek, de nem ritka az idegrendszeri tünet, de akár halálhoz is vezethet a gumó fogyasztása.


Pages: 1 2 3 4

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

.
.