
Szilveszteri röfi hot-dog
Megosztás
Szeretnéd elkápráztatni a vendégsereget egy igazi szilveszteri finomsággal? Akkor ezt a receptet feltétlenül el kell készítened! Kreatív, vicces, és ami a legfontosabb ez a malacka a Te szerencséd is kitúrja, ha nem hagyod a tányérodon, hanem a pocakodban landol…
Hozzávalók a tésztához (30 darabhoz):
- 1 kg liszt
- 4 dl langyos tej + 2 kk cukor, melyben 5 dkg élesztőt felfuttatunk
- 3 kk só
- 10 dkg zsír
- 2 egész tojás
- 1 ek tejföl
- Egyéb hozzávalók:
- 15 db virsli, melyeket félbe vágunk
- 1 db tojás a fül, farkinca ragasztásához, majd a malackák lekenéséhez
- 60 szem bors a szemeknek
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összekeverjük, és jól bedagasztjuk.
- Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk, lecsípünk belőle kb. 100 grammnyi tésztát, melyet félre rakunk (majd ebből készítjük a malacka füleit és farkincáját), a maradékot 30 fele osztjuk, és kb. 50 grammos golyókat formázunk belőle.
- Malacka készítése: 1 darab tésztát kézzel kilapítunk, és beletekerünk egy fél virslit úgy, hogy kb. 1 cm virsli kilógjon a vágott részből. Fontos, hogy a tészta hajtása alulra kerüljön, különben sülés közben kinyílik, és eldől a malackánk! Borsból szemeket készítünk, a félre tett tésztából pedig füleket és farkincát, amit tojással „ragasztunk” oda, hurkapálcával pedig orrlyukakat.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kb. ujjnyi távolságra egymástól, mert meghíznak, tojással megkenjük őket.
- Hideg sütőbe tesszük, 180 fokon alsó – felső móddal kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- A malackán ne múljon az új évi szerencsétek, készítsétek el Ti is!