Receptek

Szilveszteri röfi hot-dog

Szeretnéd elkápráztatni a vendégsereget egy igazi szilveszteri finomsággal? Akkor ezt a receptet feltétlenül el kell készítened! Kreatív, vicces, és ami a legfontosabb ez a malacka a Te szerencséd is kitúrja, ha nem hagyod a tányérodon, hanem a pocakodban landol…

Hozzávalók a tésztához (30 darabhoz):

  • 1 kg liszt
  • 4 dl langyos tej + 2 kk cukor, melyben 5 dkg élesztőt felfuttatunk
  • 3 kk só
  • 10 dkg zsír
  • 2 egész tojás
  • 1 ek tejföl
    • Egyéb hozzávalók:
  • 15 db virsli, melyeket félbe vágunk
  • 1 db tojás a fül, farkinca ragasztásához, majd a malackák lekenéséhez
  • 60 szem bors a szemeknek

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és jól bedagasztjuk.
  2. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, lecsípünk belőle kb. 100 grammnyi tésztát, melyet félre rakunk (majd ebből készítjük a malacka füleit és farkincáját), a maradékot 30 fele osztjuk, és kb. 50 grammos golyókat formázunk belőle.
  4. Malacka készítése: 1 darab tésztát kézzel kilapítunk, és beletekerünk egy fél virslit úgy, hogy kb. 1 cm virsli kilógjon a vágott részből. Fontos, hogy a tészta hajtása alulra kerüljön, különben sülés közben kinyílik, és eldől a malackánk! Borsból szemeket készítünk, a félre tett tésztából pedig füleket és farkincát, amit tojással “ragasztunk” oda, hurkapálcával pedig orrlyukakat.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kb. ujjnyi távolságra egymástól, mert meghíznak, tojással megkenjük őket.
  6. Hideg sütőbe tesszük, 180 fokon alsó – felső móddal kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  7. A malackán ne múljon az új évi szerencsétek, készítsétek el Ti is!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük