
Túrós pite kevert alappal
Egy elronthatatlan túrós pite, amit nyújtani sem kell. Bizony, ez a pite kevert alappal készül, amit pár perc alatt akár Te magad is összeállíthatsz, azaz tovább tart a sütés, mint a süti elkészítése. A tészta érdekessége, hogy zsírral készül, és természetesen házi túróval az igazi!
Hozzávalók a tésztához:
- 4 db egész tojás
- 25 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott zsír (vagy 150 ml olaj)
- 100 ml tej
- 30 dkg liszt
- 1 csomag (12 g) sütőpor
Hozzávalók a túrós réteghez:
- 50 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 15 dkg cukor
- 2 db egész tojás
- 3 ek. tejföl
- 1 ek. búzadara (gríz)

Elkészítés:
- A tojást és az olvasztott zsírt kikeverjük a cukorral egy tálban. A lisztet és a sütőport összeforgatjuk, majd folyamatos keverés mellett a tejjel párhuzamosan a kikevert tojásokhoz adjuk, és jól eldolgozzuk.
2. A kapott tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe símítjuk. Félretesszük, és elkészítjük a túrós réteget.
3. A túrós réteghez való hozzávalókat egy tálban tesszük, és jól összedolgozzuk. A krémet a tepsibe símított alapra kanalazzuk, és villával kicsit „márványora” keverjük.
4. Pihentetés nélkül a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.