Receptek

Túrós pite kevert alappal

Megosztás

Egy elronthatatlan túrós pite, amit nyújtani sem kell. Bizony, ez a pite kevert alappal készül, amit pár perc alatt akár Te magad is összeállíthatsz, azaz tovább tart a sütés, mint a süti elkészítése. A tészta érdekessége, hogy zsírral készül, és természetesen házi túróval az igazi!

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott zsír (vagy 150 ml olaj)
  • 100 ml tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor

Hozzávalók a túrós réteghez:

  • 50 dkg túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 15 dkg cukor
  • 2 db egész tojás
  • 3 ek. tejföl
  • 1 ek. búzadara (gríz)

Elkészítés:

  1. A tojást és az olvasztott zsírt kikeverjük a cukorral egy tálban. A lisztet és a sütőport összeforgatjuk, majd folyamatos keverés mellett a tejjel párhuzamosan a kikevert tojásokhoz adjuk, és jól eldolgozzuk.

2. A kapott tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe símítjuk. Félretesszük, és elkészítjük a túrós réteget.

3. A túrós réteghez való hozzávalókat egy tálban tesszük, és jól összedolgozzuk. A krémet a tepsibe símított alapra kanalazzuk, és villával kicsit „márványora” keverjük.

4. Pihentetés nélkül a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

.
.