Gasztro

Zsebes bőrös karaj káposztaágyon sütve burgonyával

Megosztás

Aki szereti a húst és a savanyú káposztát, annak ez az étel nagyon fog tetszeni. Érdemes kipróbálni, mennyei étek készíthető belőle. Nincs Pataki tálad? Sebaj, hidd el sima tepsiben is isteni vasárnapi lakoma lesz belőle.

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös karaj egyben
  • 1 kg savanyú káposzta
  • ízlés szerint só + bors
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

  1. A húson készítünk egy zsebet, amit az ízlés szerint fűszerezett káposztával megtöltünk.
  2. A bőrt beírdaljuk, fűszerezzük, és megtűzdeljük a felszeletelt vöröshagymával.
  3. A tepsibe beleszórjuk a savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, egy kicsit átöblítjük.
  4. A szépen, egyenletesen elterített káposztát meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsírral, majd a húst ráhelyezzük, lefedjük a tál tetejével (vagy alufóliával), és betesszük sülni.
  5. Időnként ránézünk, ellenőrizzük villával a hús puhaságát, illetve a káposztát picit megkeverjük, hogy egyenletesen készüljön el.
  6. Amennyiben laktatóbb ételt szeretnénk, karikára szelt krumplit tehetünk a káposztaágyra, és elkészíthetjük együtt a többi hozzávalóval.
  7. Friss ropogós kenyérrel tálalhatjuk, de nélküle is isteni finom, a siker garantált, a csalódás kizárt!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

.
.