Zsebes bőrös karaj káposztaágyon sütve burgonyával
Megosztás
Aki szereti a húst és a savanyú káposztát, annak ez az étel nagyon fog tetszeni. Érdemes kipróbálni, mennyei étek készíthető belőle. Nincs Pataki tálad? Sebaj, hidd el sima tepsiben is isteni vasárnapi lakoma lesz belőle.
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös karaj egyben
- 1 kg savanyú káposzta
- ízlés szerint só + bors
- 3 evőkanál zsír
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
- A húson készítünk egy zsebet, amit az ízlés szerint fűszerezett káposztával megtöltünk.
- A bőrt beírdaljuk, fűszerezzük, és megtűzdeljük a felszeletelt vöröshagymával.
- A tepsibe beleszórjuk a savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, egy kicsit átöblítjük.
- A szépen, egyenletesen elterített káposztát meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsírral, majd a húst ráhelyezzük, lefedjük a tál tetejével (vagy alufóliával), és betesszük sülni.
- Időnként ránézünk, ellenőrizzük villával a hús puhaságát, illetve a káposztát picit megkeverjük, hogy egyenletesen készüljön el.
- Amennyiben laktatóbb ételt szeretnénk, karikára szelt krumplit tehetünk a káposztaágyra, és elkészíthetjük együtt a többi hozzávalóval.
- Friss ropogós kenyérrel tálalhatjuk, de nélküle is isteni finom, a siker garantált, a csalódás kizárt!